Марица при Свиленград с оранжев код - „Риск за тревога”

Марица при Свиленград с оранжев код - „Риск за тревога”
Бедственото положение в Община Приморско е отменено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обявен е оранжев код – „Риск за тревога” на река Марица при Свиленград, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Ситуацията в Черноморския регион се нормализира. Бедственото положение в Община Приморско е отменено.

Река Марица е с повишен отток по цялото си протежение. Нивата в основното течение на реката остават под критичните за преливане, но тенденцията при Свиленград е към покачване и достигане до 1300 м3/сек и ниво 400 см в неделя.

Към настоящия момент, ниво на река Марица при Свиленград – 230 см – повишение с 60 см от вчера вечерта. При Димитровград и Любимец е регистриран лек спад.

Повечето от реките в басейна на река Марица регистрират повишение в нивата си, посочват от МОСВ.

По данни на Басейновите дирекции и експлоатационните дружества, към 7 септември 2014 г., няма преливащи язовири от комплексните и значими по Приложение 1 към чл. 13 от Закона за водите. Водните нива в тях се поддържат чрез работа на ВЕЦ и/или през основен изпускател.

От МОСВ съобщават още, че няма язовири на територията на Черноморски басейнов район, които да преливат неконтролеруемо. Обстановката постепенно се нормализира. Продължават спасителните операции в засегнатите райони.

#Марица #Свиленград #оранжев #код #тревога

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници