Случаи на нарушаване на примирието в Източна Украйна

Случаи на нарушаване на примирието в Източна Украйна
Украинската армия и самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република обявиха случаи на нарушаване на примирието. Снимка: EPA/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинската армия и самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република обявиха случаи на нарушаване на примирието, което бе договорено в петък, 5 септември. В източния украински град Донецк тази сутрин отново е имало обстрел, а очевидци съобщават за гъст дим, издигащ се към небето.

Обстрелът е бил извършен край летището в Донецк, което се намира под контрола на украинските сили, въпреки че градът е превзет от проруските бунтовници. Бунтовници са заявили, че в момента летището е празно и че боевете са концентрирани в наблизо намиращ се военен комплекс.
Украинската армия изпраща подкрепления към град Горловка, заявиха силите на бунтовниците в Източна Украйна.

Според тях в Дебалцьово, който се намира на изток от Горловка, са пристигнали 32 танка. Освен това в Артьомовск, северно от града, са изпратени 15 самоходни зенитни установки, седем ракетни комплекса „Точка-У”, шест установки „Град” и една установка „Смерч”. Горловка е индустриален център с около 300 хиляди души население и на 47 километра североизточно от град Донецк.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обяви, че към Мариупол ще бъдат изпратени допълнителни войски.
Въоръжени групи са обстреляли и пропускателен пункт на изхода на град Мариупол. В резултат са нанесени щети на няколко сгради. Ранен е и един военнослужещ. Сред цивилното население няма ранени и загинали.

#Украинската армия #Донецка #Луганска #Донецк #Арсен Аваков #Мариупол #военнослужещ #град #смерч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"