Сто души са спали в приюти в Бургаско, заради наводненията

Сто души са спали в приюти в Бургаско, заради наводненията
Близо сто души са прекарали нощта в приюти или приемни домове, в пострадалите от пороите общини Бургас. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Близо сто души са прекарали нощта в приюти или приемни домове, в пострадалите от пороите общини Бургас и Приморско. След като дъждовете спряха ситуацията започва да се нормализира, щетите обаче са много големи.

Всички спортни и културни прояви в Бургас в неделя започват с минута мълчание в памет на жертвите на вчерашното наводнение. В понеделник в града е ден на траур в памет на загиналите две жени - на 69 и 21 години и един мъж - на 27 години. Близо 80 населени места в България бяха засегнати при последните наводнения.

"Към момента няма бедстващи хора. Електричество има навсякъде в пострадалите от пороите морски общини. Проблеми с водата има само в село Веселие, община Приморско, но проблемът за момента е решен с водоноски", каза кметът на общината Димитър Германов.

БЧК ще помогне във всички бедстващи райони, защото има структури из цялата страна, ресурс и възможности, съобщиха от организацията. Тя работи съгласувано и в непрекъсната комуникация с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и вече в много от районите, засегнати от бедствието, екипи на БЧК за реакция при бедствия оказват помощ. На пострадалите се предоставя най-необходимото – вода, храна, спални комплекти и одеяла.
Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

#Приморско #Бургас #БЧК #ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" #Димитър Германов #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"