Язовири преливат заради пороите

Язовири преливат заради пороите
На много места в страната преливат язовири след поройните дъждове в събота. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

На много места в страната преливат язовири след поройните дъждове в събота. На територията на област Стара Загора всички язовири преливат контролируемо през преливниците си. Наблюдава се повишаване на речните нива на реките във водосбора на река Марица. При Харманли късно снощи е обявен червен код – "Тревога", съгласно системата за ранно предупреждение за водосбора на Марица. Язовир Гита в община Чирпан прелива през стената, като водата се влива в река Меричлерска. Ситуацията е критична, хората в района са евакуирани. При село Бряст трите каскадно разположени язовира също преливат.

По информация от община Димитровград язовир Орешец при с. Бисер прелива през преливник и основен изпускател, водата отива в река Бисерска.

Ниските части на хасковското село Странско са залети от язовир "Големия". В селото е спряно електрозахранването, като хората в опасната зона са евакуирани. Първоначалната информация за скъсана стена е опровергана. По течението на река Марица в района на градовете Любимец и Свиленград е организирано наблюдение на критичните зони.

На територията на област Стара Загора общо 35 са засегнатите населени места, които се нуждаят от отводнителни действия.

#Стара Загора #Странско #Орешец #Бисер #Марица #Гита #Чирпан #бряст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"