Цацаров: Прекъсната е връзката между кмет и областна управа в Мизия

Цацаров: Прекъсната е връзката между кмет и областна управа в Мизия
“Прекъсната връзка между кмет и областна управа, може би не по вина на кметското ръководство”, видя в Мизия главният прокурор на Република България Сотир Цацаров. Снимка: www.infonews.bg
A A+ A++ A

“Прекъсната връзка между кмет и областна управа, може би не по вина на кметското ръководство”, забеляза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров в интервю за предаването „Денят започва в неделя” по БНТ, във връзка с разследването за причиняването на наводнението в Мизия.

„Създаден е екип, който се ръководи от прокурор от Районна прокуратура – Оряхово. Делото ще бъде взето на специален надзор от Върховната прокуратура. В разследването са включени и следователи от Националната следствена служба”, обясни още Цацаров.

„Видях 120 жилища, които са негодни за обитаване, 350 души, които на практика нямат покрив над главите си, защото са живели в тези къщи, 550 души, които към настоящия момент се нуждаят от изхранване и то продължава благодарение на Българската армия и БЧК. Дори да си представим, че част от тези хора ще могат да се устроят през зимата, ще останат не по-малко от 150-200 души, за които зимата ще трябва да премине не по начина, който е свързан с техния обичаен ритъм на живот”, каза още Цацаров.

Главният прокурор обясни, че действията по разследването са били разделени на две групи.
„Прокуратурата е правила до настоящия момент по линия на надзора за законност две проверки. В резултатите са оценени като опасни 69 язовира и водоема на територията на цялата страна”, отбеляза главният прокурор.

#Сотир Цацаров #Оряхово #прокурор #линия #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"