На 8 септември честваме Малка Богородица

На 8 септември честваме Малка Богородица
На 8 септември Православната църква чества Рождеството на Пресвета Богородица (Малка Богородица). Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

На 8 септември Православната църква чества Рождеството на Пресвета Богородица (Малка Богородица). По този повод, в 9 часа на 8 септември празничната Света Литургия ще оглави лично Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Храмов празник има Роженската света обител "Рождество Богородично". По този повод на от 17.00 часа ще започне празнична Вечерня. По-късно, от 20.00 часа за първи път в манастира за празника ще бъде отслужено Всенощно бдение по светогорска традиция. То ще продължи до около 3 ч. през нощта.

В 8 ч. на 8 септември е началото на архиерейска Света Литургия. Ще бъде направено и традиционното Литийно шествие в манастира с чудотворната икона на Роженската Св. Богородица. Богослуженията за празника на Роженската света обител ще оглави Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Той ще бъде в съслужение с Негово високопреподобие архимандрит Епифаний - игумен на Роженския манастир и духовници от епархията.

#Богородица #литургия #Серафим #Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"