Путин и Порошенко ще придават устойчив характер на примирието

Путин и Порошенко ще придават устойчив характер на примирието
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Петро Порошенко и руският президент Владимир Путин са обсъдили в телефонен разговор стъпките, необходими примирието в Украйна да придобие устойчив характер, предаде РИА Новости.

В петък в Минск се състоя втора среща на контактната група за нормализиране на ситуацията в Украйна. Киевските власти и самопровъзгласените ДНР и ЛНР се споразумяха за примирие.

„Държавните глави на Русия и Украйна констатираха, че режимът на прекратяване на огъня като цяло се изпълнява. Петро Порошенко и Владимир Путин обсъдиха стъпките за придаване на устойчив характер на примирието. Двамата лидери са подчертали, че е необходимо привличането на ОССЕ към мониторинга на ситуацията и контрола на режима на прекратяване на огъня”, се посочва в съобщение на пресслужбата на президента на Украйна.

Патриапх Филарет: Путин е обладан от Сатаната

Руският президент Владимир Путин е попаднал под влиянието на Сатаната и е изправен пред вечно проклятие, освен ако не се разкае. Това обяви украинският патриарх Филарет, цитиран от Ройтерс, в изявление, озаглавено "Новият Каин" и публикувано на сайта на патриаршията на украински, руски и английски език.

Патриарх Филарет ръководи Киевската патриаршия, създадена през 1992 г. след разпадането на СССР и образуването на независима Украйна, припомня Ройтерс.

"С огромно съжаление сега трябва да заявя публично, че сред световните управници изглежда се е появил нов Каин не по име, а по дела", казва патриарх Филарет, като припомня за библейския персонаж, убил брат си Авел.

"Като при първия братоубиец в света Каин тези дела показват, че гореспоменатият управник е попаднал под влиянието на Сатаната", казва патриархът.

Изявлението му беше публикувано в първия ден след като в сила влезе примирие между украинските власти и сепаратистите.

#Украйна #Петро Порошенко #Владимир Путин #примирие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници