Бедствено положение в Приморско, една жертва в Бургаско

Бедствено положение в Приморско, една жертва в Бургаско
Обявиха бедствено положение в Приморско. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приморско е в бедствено положение след дъжда, изсипал се през нощта.

Разрушен е пътят Веселие-Ясна поляна, както и Ново Паничарево-Ясна поляна. Скъсан е мостът, наводнени са къщи. Има сигнал за бедстващи хора в къмпинг Китен, каза кметът на морската община Димитър Германов.

"В село Ново Паничарево нещата са много зле. На места в дворовете има над метър вода. Наводнени са мазета приземни етажи и др.”, обясни Димитър Христов, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Областна администрация- Бургас. Работи се по направлението Бургас – Атия, където има блокирани хора в почивна база в село Атия.

Приморско за втори път тази година пострада от наводненията. Кметът вече е свикал заседание на кризисния щаб.

В района на летището всичко е под вода, а движението е отклонено, съобщиха шофьори. Там има събрали се около 20 коли, а водата стига метър и хората не могат да се приберат.

Тежко е положението и в района на парк Росенец в Бургас, наводнен е пътят Бургас-Созопол край Атия, съобщиха от Областна управа.

Водният ад взе жертва в Бургас. 62-годишна жена е била залята в колата си на пътя Бургас - Созопол, съобщи кметът на областния град Димитър Николов в ефира на bTV в събота. Трагедията се е разиграла в района на хижа Странджа в Отманлий. Силна приливна вълна е пратила 3-4 автомобила в канавка. Жената е пътувала в една от колите.

Издирва се младо момиче, родено през 1993 г. В издирването участват много пожарникари, очаква се да се включи и хеликоптер.

Пороят продължава да вали повече от 12 часа, количеството паднали валежи е 176 л на кв. метър, лодките при Ченгенескеле са отнесени в морето, информира още Николов.

Бедствено е положението и в Гълъбово, кметът на града Николай Тонев заяви, че местната река е излязла от коритото си на едно място, но информацията за наводнени къщи и засегнати хора се обобщава.

#Бургас #дъжд #Приморско #Берковица #Гълъбово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"