„Стандард енд Пуърс“ излъга, че е понижила рейтинга на Франция

„Стандард енд Пуърс“ излъга, че е понижила рейтинга на Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Рейтинговата агенция „Стандард енд Пуърс“ призна, че е изпратила по погрешка съобщение до някои свои абонати за намаляване на кредитния рейтинг на Франция.

„В резултат на техническа грешка автоматично беше изпратено съобщение до някои абонати на портала на „Стандард енд Пуърс Глобал Кредит“, че кредитният рейтинг на Франция е бил променен“, съобщи агенцията в комюнике, цитирана от АФП.

„Това не е вярно, рейтингът на Франция не е променен и остава „ААА“ със стабилна перспектива, този инцидент не е свързан с дейност по наблюдението на рейтинга“, допълват от агенцията.

Грешката, която „Стандард енд Пуърс“ обеща да разясни, става в момент, когато разликата между лихвите по 10-годишните облигации на Германия и Франция на финансовите пазари достигна нов исторически рекорд днес, надхвърляйки 170 базисни пункта.

#ЕС #ЕК #Европейски съюз #Европейска комисия #еврокомисар #еврокомисар за вътрешния пазар #Мишел Барние #рейтингови агенции #кредитен рейтинг #дългова криза #дългови кризи #Франция #Гърция #Фич #Мудис #Стандард енд Пуърс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"