Т. Младенов ще пребори безработицата още през март

Т. Младенов ще пребори безработицата още през март
Държавата не може до безкрай да плаща сама за социалните услуги, смята Тотю Младенов
A A+ A++ A

Безработицата в България ще намалее още през март, обеща министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„350 млн. лв. са заделени за ограничаване на безработицата само за 2012 г., като към тях прибавяме още 73 млн. лв. по националния план за заетостта," обясни Младенов по „Дарик радио".

Той акцентира върху мерките за заетост на младите хора. Инициативата за намиране на работа за тях ще синхронизира усилията на отделните министерства, всички трудови борси и Националното сдружение на общините.

Готвят се още национално споразумение за първа работа на младите хора, изграждане на 10 кариерни центъра в страната, 28 консултативни младежки центъра. Трябва да се мотивира бизнесът да дава стипендии на хората с професионално образование, за да може след това да ги наемат на работа, посочи още Тотю Младенов.

Наред с обещанията за младежка заетост, социалният министър призова за солидарност между поколенията.

„В момента развиваме силен пакет от социалните услуги – за дечица, за възрастни хора, за възрастни хора с увреждания и др. Държавата не може до безкрай да плаща сама за тези социални услуги. Нека да видим какво мислят хората, бизнесът," каза той.

Министърът на труда и социалната политика смята, че сигурителната и данъчната тежест не трябва да се променят в толкова тежък момент.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"