Стоки менте задържаха митническите служители във Варна

Стоки менте задържаха митническите служители във Варна
Стоките са задържани съгласно Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Снимка: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

Митническите служители във Варна предотвратиха два крупни опита за внос на детски и спортни стоки, нарушаващи правата на интелектуална собственост. Имитациите са били предназначени за българския пазар, съобщиха от Агенция „Митници“.

5724 детски трикотажни клинове с фигуративни изображения, наподобяващи анимационните герои на DISNEY, както и 590 чифта детски чорапи с фигуративни изображения, наподобяващи анимационните герои на HELLO KITTY, са установени при митническа проверка на контейнер, пристигащ от Китай на контейнерен терминал Варна-запад.

При втория случай е установено, че чекираният багаж на пътник, пристигащ на летище Варна от Китай с чартърен полет през Москва, съдържа необичайно голямо количество спортни стоки.

Проверката на багажа показва, че това са 114 чифта спортни обувки, 22 тениски и 22 чифта шорти с фигуративни и словни изображения на търговската марка NIKE.

Стоките са задържани съгласно Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

#служители #митнически #задържаха #менте #стоки #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"