„Окупирай Уолстрийт" фалира

„Окупирай Уолстрийт" фалира
Bюджетът на „Окупирай Уолстрийт" за провеждането на протестите и извършването на агитация ще се изчерпа в края на месеца. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Движението „Окупирай Уолстрийт" в Ню Йорк ще „фалира" в края на март.

Това поставя под въпрос реализирането на мащабните планове на демонстрантите, готвели се да устроят Американската пролет, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от „Фокус".

Движението „Окупирай Уолстрийт" възникна в рамките на световните граждански протести срещу социалното неравенство, икономическото "робство" и световната политика, която обслужва корпоративни вместо граждански интереси. Движението беше вдъхновено от Арабската пролет в Северна Африка и Близкия Изток, както и испанските Indignados.

От организационния комитет на „Окупирай Уолстрийт" съобщиха, че бюджетът за провеждането на протестите и извършването на агитация ще се изчерпа в края на месеца, с което Ню Йорк рискува да остане зад борда на националната кампания срещу социално-икономическото неравенство.

Потокът от финансови дарения, стичали се в офиса на движението в Долен Манхатън, сега очевидно е пресъхнал.

Според официалното печатно издание на демонстрантите – „Окупиран Уолстрийт джърнъл", в края на миналата седмица по сметките им е имало малко под 45 000 долара.

#Окупирай Уолстрийт #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"