19-годишният убиец остава в ареста

19-годишният убиец остава в ареста
Подсъдимият Митко Мирчев
A A+ A++ A

„Аз ще те излежим тебе” - това е написал накрая на враждебния чат във Фейсбук 19-годишният Митко Димитров Мирчев, който днес се изправи пред Софийски градски съд заради убийството на виртуалния му и впоследствие действителен противник Евгени Тодоров.

Съдията прочете тази реплика от протоколите, за да оспори твърдението на подсъдимия, че не е знаел, че ще стане така.

Съжалявам за стореното, разкая се убиецът. Адвокатът му изтъкна като причина за измяна на мярката за неотклонение факта, че след инцидента Митко се обадил на полицията и на Бърза помощ. Той е бил шокиран и изплашен.

Защитникът каза още, че Мирчев не е показал поведение, с което възнамерява да извърши повторно престъпление или да се укрие и да попречи на следствието.

Основен аргумент на защитата е фактът, че Мирчев се е защитавал, тъй като Евгени извадил палка, с която е посегнал да го удари. Не се оспорва, че ножът е на Митко, но смъртта на Евгени не е причинена от пробождането с ножа, а от закъснялата лекарска помощ, твърди адвокатът.

От свидетелски показания се разбира, че след удара на Евгени, Митко замахнал с ножа и така успял да го прободе. В обясненията си Митко посочи, че движенията на тялото на Евгени са причинили пробождането. Това обяснение на случилото се не беше прието от съдията.

Митко Мирчев е обвинен за това, че на 1 януари тази година е наръгал с нож Евгени Тодоров. В съда прокурорът по делото поиска мярката за неотклонение на Мирчев да остане непроменена – „задържане под стража”. Прокурорът каза, че Митко умишлено е умъртвил Евгени и посочи, че досега не са събрани доказателства, които да потвърждават обясненията, които е дал Мирчев за извършеното от него деяние.

Защитата обясни, че 7 месеца по-рано Евгени и Митко са се срещнали, като при тази среща Евгени е проявил агресивно поведение и е ударил Митко. Срещу Евгени има подадени множество жалби и то именно за побой. Момчето е било професионален боксьор и е бил обучен да се защитава с ръце, обясни още адвокатът.

В съдебната зала беше изложен и фактът, че обвиняемия се е движел постоянно с различен тип оръжия, включително и метален бокс. Във взимането на решението си съдията взе под внимание тежкото престъпление извършено от Мирчев. В края на заседанието беше взето решението Митко Мирчев да остане с непроменена мярка „задържане под стража”.       Евгени Тодоров

#Софийски градски съд #19-годишният #Фейсбук #Евгени Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »