Културен „десант“ на БНР на „Аполония“

Културен „десант“ на БНР на „Аполония“
Културен десант направи Българското национално радио на тазгодишното издание на празниците на изкуствата „Аполония“. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Културен десант направи Българското национално радио на тазгодишното издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Радиоденят, посветен на 80-годишнината на обществената медия, започна с открито студио, което се излъчваше пряко от Созопол в ефира на националната програма „Хоризонт“ и Радио Бургас - БНР. Стартът бе даден от генералния директор на БНР Радослав Янкулов.

„80-годишната история на БНР е изключителна. Ако всички ние, които работим в Българското национално радио, успеем да добавим своите няколко редчета в най-новата история на нашата медия, това ще бъде прекрасно и трябва да се чувстваме щастливи“, посочи Янкулов по време на прякото излъчване от Созопол.

Гостите на Празниците на изкуствата в морския град успяха да видят арт инсталацията „Радиото“, която стилистично обединява елементите на ретро радиоапарат и съвременен цифров приемник като израз на идеята на непреходността на най-старата медия у нас.
Денят на БНР на „Аполония“ завърши с концерта на Васил Петров и Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев.

#Радослав Янкулов #БНР #Аполония #Биг бенда #Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"