МОСВ: Жълт код за тринадесет области в страната, възможни наводнения

МОСВ: Жълт код за тринадесет области в страната, възможни наводнения
По прогноза на НИМХ и през това денонощие с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

По прогноза на НИМХ и през това денонощие с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. В Северозападна България, Предбалкана, в Тракия и Родопската област се очакват по-значителни валежи, като на места количествата за денонощието ще достигнат 20-30 л/кв.м, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

На 4 септември, в резултат на интензивните валежи, по-значително ще се повишават нивата на реките Тополовец, Войнишка, Видбул, Арчар, Лом, Цибрица, Огоста, Скът, Вит и Осъм в долното течение, басейнът на р. Янтра в горното течение, р. Русокастренска, р. Средецка, в поречията на Тунджа, Марица в горното и средното й течение, Арда в горното й течение, Върбица и Места. На места са възможни внезапни наводнения.

Водните количества по цялото протежение на р. Искър ще се повишат. По-значителни повишения ще има във водосборите на р. Искър над яз. Панчарево, р. Лесновска, р. Банкенска, р. Владайска, р. Батулийска, р. Искрецка, р. Малък Искър и река Златна Панега.

#дъжд #Искър #Панчарево #Лесновска #Банкенска #Владайска #Батулийска #Арда #Тополовец #Войнишка #Арчар #Лом #Огоста #Скът #Вит #Осъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"