Обама праща нови 350 военни в Ирак

Обама праща нови 350 военни в Ирак
Обама обеща възмездие за екзекуцията на американския президент. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама разреши изпращането на нови 350 военни за защита на американското посолство и дипломатическият персонал в Ирак, съобщи Би Би Си. Така общият брой на войниците от САЩ, работещи за сигурността на посолството в Багдад, става 820 души.

По време на посещението си в Естония Барак Обама заяви, че САЩ няма да се уплашат от “Ислямска държава”, след като групировката пусна видео с обезглавяването на Стивън Сотлоф.

Обама призова за международна коалиция срещу джихадистите, но не посочи краен срок, в който ще вземе решение за нови действия срещу тях. Той обеща САЩ никога да не забравят за екзекутираните американци.

„Тези ужасяващи актове могат само да обединят страната ни и да засилят решимостта ни да се борим с терористите”, заяви Обама пред пресата в естонската столица Талин. „Каквото и да целят чрез убийството на невинен американец като Сотлоф, тези убийци не успяха”, посочи още Обама, като обеща възмездие за екзекуцията.

От друга страна, държавният секретар на САЩ Джон Кери разкритикува екзекуцията на американския журналист Стивън Сотлоф като акт на „средновековна диващина” и заяви, че джихадистите, които са го убили, не са истинското лице на исляма.

#Барак Обама #Естония #Талин #Джон Кери #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"