Ракета против градушки удари кола в Пловдив

Ракета против градушки удари кола в Пловдив
Противоградна ракета падна върху кола в Пловдив. Снимка: www.nakratko.bg
A A+ A++ A

Противоградна ракета е паднала върху лек автомобил в Пловдив в сряда. Сигналът е получен на телефон 112 в 9:20 часа, уточниха от полицията, съобщи Дарик радио. Няма данни за пострадали хора, нанесени са само материални щети върху колата.

Автомобилът е на 21-годишна студентка, която учи кинотеатър и телевизия в Брунел юнивърсити в Лондон. Скъпият стъклен покрив на новия автомобил, закупен преди 4 г., е спукан. Инцидентът е станал във вторник срещу сряда през нощта в Пловдив по време на страшната гръмотевична буря.

Полицаите са иззели падналия предмет. Експерти от дирекция "Борба с градушката" са извършили оглед на място.  

Изпълнителният директор на Агенцията за борба с градушките Николай Николов пристигна на местопроизшествието. Той допусна, че силният вятър е отнесъл отломката към града и тя се е паднала върху колата. По думите му ракетите се самоликвидират в небето на три части, всяка от която тежи около 150-200 грама. При падане от 4-5 км височина може да причини големи поражения.

Очаква се официално становище по случая от страна на Министерството на земеделието и храните.

Междувременно стана ясно, че регионалния директор на агенцията по градушките Пламен Вълков е отстранен заради ракетата. Това съобщава за „Марица” изпълнителният директор на Агенцията за борба с градушките Николай Николов. Все още не е ясно от коя от 50-те площадки в Пловдив е изстреляно. Предварителните данни сочат, че най-вероятно е от Поповица.

#Пловдив #ракета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"