Обама разполага още войски в Естония

Обама разполага още войски в Естония
Обама обмисля засилване на американските военни сили в Естония. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Съединените щати ще разположат още войски и авиация в Естония, заяви американският президент Барак Обама при посещение в страната. Той не разкри повече подробности, но подчерта, че планът трябва да бъде одобрен от Конгреса. Визитата му идва ден преди началото на срещата на върха на страните от НАТО, която ще се проведе в Уелс.

Обама отбеляза, че ангажиментът на НАТО към сигурността на Естония е "непоколебим и ненарушим". Американският президент добави, че една от целите на предстоящата среща на върха на НАТО е да се подчертае единството на страните от Алианса пред лицето на действията на Русия.

Обама засегна и темата за санкциите, които Евросъюзът и Съединените щати наложиха на Москва. По думите му, тези мерки вече дават резултат. "Санкциите, които досега наложихме на Русия, имаха сериозен ефект. Смятам, че е важно да продължим да оказваме натиск върху Русия, докато тази страна продължава да нарушава международните закони".

Междувременно град Нюпорт, където в четвъртък започва срещата на върха на НАТО, се подготвя усилено за форума. Въведени са засилени мерки за сигурност. Движението по някои пътни артерии е ограничено. Очакванията са, че по време на форума страните от Алианса ще изразят своята подкрепа за Украйна и ще отправят остри критики срещу действията на Русия.

#Барак Обама #Естония #НАТО #Русия #Уелс #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"