ДКЕВР с нов шеф - Светла Тодорова

ДКЕВР с нов шеф - Светла Тодорова
ДКЕВР вече е с нов председател. Снимка: www.vestnikataka.bg
A A+ A++ A

След като стана ясно, че служебното правителство освободи трима членове на ДКЕВР, вицепремиерът Екатерина Захариева съобщи в сряда, че е избран нов председател на комисията. Това е Светла Тодорова, а новите членове са Евгения Харитонова и Костадинка Тодорова.

Светла Тодорова е магистър по икономика от УНСС. Има 35-годишен професионален опит в енергийния сектор и над 15 години е работила в областта на регулирането. Управленският си опит придобива през възходящата си кариера на началник отдел, директор и член на регулаторна комисия. От 2001 г. до 2006 г. е била член на ДКЕВР. Към момента е консултант по проект на Европейската комисия в областта на регулирането на електроенергийния пазар в Украйна.

Евгения Харитонова е била председател и член на ДКЕВР. В периода 2012-2013 г. е била заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Заемала е различни позиции - от експерт до началник отдел в Националната електрическа компания.

От 2002 г. до 2010 г. Костадинка Тодорова е заемала длъжността директор на дирекциите "Енергийна стратегия, икономически анализи и прогнози" и "Енергийна ефективност и опазване на околната среда" в икономическото министерство. Участвала е в разработването на редица стратегии и законодателни актове в енергийната сфера.

Припомняме, че с постовете си в ДКЕВР се разделят Боян Боев и Лиляна Младенова заради подадени от тях молби, а Еленко Божков е отстранен поради конфликт на интереси.

#ДКЕВР #Светла Тодорова #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"