35 000 паунда за любовно писмо на Лиз Тейлър до Ричард Бъртън

35 000 паунда за любовно писмо на Лиз Тейлър до Ричард Бъртън
A A+ A++ A

Откриха ново любовно писмо, написано от Елизабет Тейлър до Ричард Бъртън, което показва огнената страст помежду им, съобщава в. "Дейли мейл".

От ръкописа става ясно как актрисата

отчаяно се е борела да спаси обречения си брак до самия му край

Писмото започва с изречението "Иска ми се да можех да ти разкажа за моето...чисто животинско удоволствие от теб" и завършва с "Както и да е, желая те страстно".

Смята се, че това е единственото любовно писмо на Тейлър и Бъртън, което се предлага на търг. То било написано от покойната актриса дни преди двамата да се разделят и три месеца преди да се разведат за първи път.

Уелският актьор Бъртън имаше

много любовни афери по време на 10-годишния си брак с Тейлър

която в крайна сметка загуби търпение през 1974 г. след изневярата му със сервитьорка.

Но на 10-годишнината от сватбата им и само няколко дни преди раздялата Елизабет изразила любовта си към съпруга си и безпокойството си за брака им. В писмото си тя се обръща към Бъртън с "мой (все още) съпруже" и го подписва като "твоя (все още) съпруга". Тя пише: "Иска ми се да можех да ти разкажа за моята любов към теб, за моя страх, за моето чисто животинско удоволствие от теб, за моята ревност, моя гняв към теб".

"Искаше ми се да можех да пиша за това,

но мога само да вря и кипя отвътре

и да се надявам, че разбираш как наистина се чувствам", допълва Тейлър. Интимното писмо, написано с молив, било оставено от Бъртън в луксозния дом на холивудската двойка, даден под наем в Калифорния, докато снимал филма The Klansman от 1974 г.

То било открито в книга в чекмедже в спалнята от собственика на къщата след напускането на двойката. Сега писмото се продава от Paul Fraser Collectibles в Бристол за 35 000 паунда.

#Елизабет Тейлър #Ричард Бъртън #писмо #кино #продава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"