Петър Чобанов се сработил с икономическия екип на ДПС

Петър Чобанов се сработил с икономическия екип на ДПС
"Добре се сработихме с икономическия им екип в лицето на г-н Йордан Цонев, проф. Имамов", заяви бившият финансов министър Петър Чобанов. Снимка: radio999bg.com
A A+ A++ A

„В рамките на мандата на правителството на Пламен Орешарски ДПС подкрепяше политиките, които водихме и добре се сработихме с икономическия им екип в лицето на г-н Йордан Цонев, проф. Имамов. Това стана в движение”, обясни за „Нова телевизия“ бившият финансов министър Петър Чобанов, който от гражданската квота на БСП премина в тази на ДПС и поведе две от листите му.

Петър Чобанов отрече да се е разочаровал от икономическите експерти на БСП и допълни, че в ДПС решили да задълбочат гражданската си квота и затова го поканили.

Чобанов обясни, че не е бил потърсен от БСП за разговор за евентуалното му оставане в квотите на левите.

По отношение на казуса с КТБ бившият финансов министър посочи, че трябва ясно да се различат отговорните институции и че той нямал отговорности по закон за стабилността на индивидуална банка.

По думите на Чобанов, случилото се с КТБ е вследствие на натрупвали се през годините събития, които са достигнали своята кулминация по време на неговото управление.

"Аз не съм подкрепял идеята за банкова ваканция, след като започнаха епизодите на банкови турболенции в България през цялото време бях в активна комуникация с ЕК и благодарение на това успяхме да договорим много бързо държавната подкрепа. От ЕК също казаха, че трябва да стоим настрана от идеята за банкова ваканция", каза още Чобанов.

Бившият министър отрече кабинетът "Орешарски" да оставя разруха след себе си.

#Пламен Орешарски #БСП #КТБ #Йордан Цонев #Имамов #Петър Чобанов #Чобанов #управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"