Заловиха 14 нелегални имигранти

Заловиха 14 нелегални имигранти
Гранични полицаи заловиха 14 нелегални имигранти на границата. Снимка: clubz.bg
A A+ A++ A

На ГКПП – Капитан Андреево гранични полицаи при проверка с газ-анализатор на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция са открили шестима нелегални имигранти, съобщиха от МВР.

Камионът е управляван от 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение са установени завишени стойности на въглероден двуокис. Нелегалните имигранти без документи за самоличност били двама мъже, жена, двама младежи и момиче. Те заявили, че са сирийци. Шофьорът е задържан, срещу него е образувано бързо производство. Нелегалните пътници са подали молби за бежанци и са настанени в Разпределителния център в Елхово.

Същият ден на ГКПП-Лесово пристигнал за влизане в страната друг товарен автомобил, управляван от 57-годишен турски шофьор. При проверка с газ-анализатор в товарното помещение са открити петима чужденци – жена и четирима мъже. Трима от тях имали сирийски паспорти.

По-късно същия ден на ГКПП – Лесово са задържани още трима имигранти, мъже, опитващи се да влязат нелегално в България. По техни данни, тримата нелегални пътници са граждани на Мианмар.

#газ-анализатор #Капитан Андреево #Елхово #Мианмар #Лесово #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"