Плевнелиев определи Турция като стратегически партньор

Плевнелиев определи Турция като стратегически партньор
„Турция е добър съсед и стратегически партньор за България“, каза президентът на Република България Росен Плевнелиев. Снимка: www.infonews.bg
A A+ A++ A

„Турция е добър съсед и стратегически партньор за България“, каза президентът на Република България Росен Плевнелиев. По думите му, "турската икономика се развива изключително динамично в последното десетилетие. Това е един бързорастящ пазар, където българските стоки, услуги могат да намерят своята реализация", заяви държавният глава.

Според него, когато говорим за икономическите трудности от гледна точка на проблемите, които имаме с някои пазари и колко е важно да диверсифицираме и да подкрепим усилията на българската икономика и предприемачи, за да могат да продават своите продукти в различни държави и региони, трябва да си даваме сметка, че Турция не е просто само един огромен пазар и бързоразвиваща се икономика, а е и разпределителен център за търговия, инвестиции в една много широка част от нашия регион и по света.

"Именно затова аз съзнателно и заедно с подкрепата на българската външна политика и на не едно българско правителство се опитваме да надградим българо-турските отношения. Да изграждаме нови инфраструктурни проекти – например магистрала „Марица“, планираме и свръхскоростен влак, който да свърже Пловдив и Истанбул", допълни държавният глава.

#Росен Плевнелиев #икономика #инфраструктурни #Марица #Турция #проблемите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »