Според Плевнелиев няма по-достоен от Танов за митниците

Според Плевнелиев няма по-достоен от Танов за митниците
На въпрос на кого е кабинетът на Близнашки и връща ли ГЕРБ на власт, той отговори, че служебното правителство е на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Вярвам, че служебното правителство е добре скроено, то действа и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията", заяви президентът Росен Плевнелиев. Той застана зад връщането на Ваньо Танов начело на Агенция "Митници" като обяви, че не знае за по-достойна кандидатура.

Плевнелиев обяви, че като държавен глава се е погрижил да покрие целия спектър на българското общество при съставянето на кабинета.

"Ние имаме от крайно леви до крайно десни представители в служебното правителство", обяви държавният глава.

На въпрос на кого е кабинетът на Близнашки и връща ли ГЕРБ на власт, той отговори, че служебното правителство е на България.

По думите му не могат да се вържат ръцете на едно правителство – тогава, когато то е преценило, че има хора, които трябва да бъдат сменени. Президентът даде за пример връщането на Ваньо Танов за директор на Агенция "Митници".

"Не познавам друг шеф на митниците в цялата история на демократичния преход на България досега, които да е сложил рентгени на всички граници, който да е сложил измервателни уреди на всички тръбопроводи, петролопроводи, пристанища и на десетки хиляди бензиностанции. И не познавам друг шеф на митниците, който да е събрал повече пари от него, и в един труден момент за нацията, когато приходите са на дъното, когато бюджетът изначално е сгрешен нарочно, когато митниците са неефективни – посочете ми една по-достойна кандидатура", коментира Росен Плевнелиев.

Относно проекта на "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана" Плевнелиев заяви, че в момента има една работна версия на документа, изготвена от експерти.

"Тази работна версия тепърва ще се превърне в официална позиция на българското правителство, но това за което благодаря, е, че тези експерти са сложили на сайта на МО тази работна версия, за да може по един демократичен начин да се чуят колкото повече може различни гледни точки", отбеляза държавният глава.

#Росен Плевнелиев #няма #Ваньо Танов #митници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »