Ами ако ви се падне бюлетина № 8...

Ами ако ви се падне бюлетина № 8...
Снимка: www.infonews.bg
A A+ A++ A

Георги Кадиев е поставен в листата на неизбираемото осмо място от софийската конференция на БСП за изборите на 5 октомври. Самият той написа това на стената си в социалната мрежа фейсбук.

Ясно е, че Кадиев е бунтар, дори може и да сме учудени, че въобще го номинират. Всъщност защо наистина го номинират на осмо място, което е повече от ясно, че е неизбираемо? Това някаква проява на височайше благоволение от страна на „партийната аристокрация“ ли е, или нещо друго?

Чрез преференциалния вот нещата могат да се обърнат така, щото Кадиев да бъде избран, но защо трябва да се търси задействането на подобен все пак „резервен механизъм“, вместо той да бъде поставен на място, на което да може да бъде избран и без преференция!?

Номинацията на един политик на такова неизбираемо място демонстрира двуличие. От една страна, предлагаме някого, от друга страна, той реално няма шансове. Става дума за това, че когато искаме да покажем колко сме великодушни и приемаме критиката, едва ли такава откровена подигравка с един политик е коректна и уместна!

Тук не става дума само за личността на Георги Кадиев, става дума и за това, че на състезание или тръгваш, за да бъдеш победител, или изобщо не тръгваш.

„... Ние сами си извоюваме избираемите места. Ако стане - ние сме промяната в БСП. Ако не стане - отпадаме, от нас няма нужда. Просто и ясно...“, твърди самият Кадиев. Та, ако ще тръгва на състезание от осмото място, ще му трябват много сили, за да се пребори с „велможите“, срещу които впрочем се е борил винаги.

#Кадиев #вот #БСП #преференция #аристокрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"