Константинов: След изборите може да не се сформира правителство

Константинов: След изборите може да не се сформира правителство
„В този толкова тежък момент за България всички партии се занимават с глупости“, коментира Константинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Математикът проф. Михаил Константинов обяви, че има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформира правителство. По думите му това ще се отрази много зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Според професора в следващия парламент ще има между 4 и 6 партии и ГЕРБ няма да има възможност да състави самостоятелно правителство.

„ГЕРБ няма да има възможността да състави правителство сама, защото ще получи около 100 – 105 депутати и те го знаят. Да се твърди, че ако нямат 121 депутата ще върнат мандата – това е рекетиране на избирателите. Смешен и натискът на реформаторите върху ГЕРБ“, зяви експертът, цитиран от "Фокус".

Според него естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той допълни, че политическите партии се състезават с листите си за предстоящите избори, a няма ясни политически послания.

„Партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности характерни за един управленец. Няма нормална политическа партия. В този толкова тежък момент за България всички партии се занимават с глупости“, коментира Константинов.

#Михаил Константинов #изборит #правителство #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници