Джеймс Фоули е бил екзекутиран преди година според властите

Джеймс Фоули е бил екзекутиран преди година според властите
A A+ A++ A

Американският журналист Джеймс Фоули е бил екзекутиран още преди година въпреки факта, че видеоклипът, на който е заснета екзекуцията му, е публикуван преди дни, пише британският вестник "Дейли мейл", като се повава на официалния представител на президента на Сирия Башар Асад – Бутайна Шабаан.

Според Шабаан ООН разполага с информация, че кореспондентът е бил убит още миналата година. По нейна информация Фоули първоначално е бил задържан от бойци на Свободната сирийска армия, а скоро след това е бил предаден на джихадистите от групировката „Ислямска държава”.

Друг заложник – френският журналист Никола Енен, който бе задържан в Сирия през юни 2013 година, каза, че е прекарал седем месеца с Фоули, докато семейството на Фоули е получавало електронни писма до миналия декември, в които се е казвало, че той е жив.

Британските и американските спецслужби посочиха като ключов заподозрян за бруталната екзекуция израсналият в Лондонско предградие Абдел Маджид Абдел Бари, на 23, известен сред терористите от „Ислямска държава” като „Джихади Джон”.

#Джеймс Фоули #екзекутиран #ислямска държава #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »