Първокласниците с вечерен час и по-леки чанти

Първокласниците с вечерен час и по-леки чанти
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първокласниците да лягат не по-късно от 21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Това е основната препоръка в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година, разработен от Асоциация „Родители" и от образователното министерство, съобщава "Монитор".

„Ранното лягане на децата е проблем, за който споделят много родители. То обаче е много важно за първокласниците, които в момента израстват физически и интелектуално. Затова е добре родителите да намерят ненасилствен начин да научат децата си да си лягат в 21 ч.", коментира председателката на Асоциация „Родители" Цвета Брестничка.

35 000 наръчника за първокласници ще бъдат раздадени на родителите на най-малките ученици. За целта обаче майки и татковци трябва да заявят желание да получат помагалото. Заявката се изпраща по мейл до Асоциация „Родители".

Друга препоръка е родителите да купуват шкафчета и диспенсъри за вода за да намалят тежестта на ученическите раници.

При едно неразумно подреждане школските чанти могат да стигнат и до 10 кг. В много училища обаче вече има осигурени втори комплекти учебници и шкафчета, където децата да оставят помагалата си, вместо да ги носят на гърба си. Там, където няма, пък родителите закупували или изработвали такива. Екипът за физическо също е препоръчително да остава в училище.

#родители #родители #деца #училище #вечерен час

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »