Над 100 съдилища са заплашени от фалит

Над 100 съдилища са заплашени от фалит
A A+ A++ A

Председателят на Комисията по бюджет и финанси на Висшия съдебен съвет, Михаил Кожарев, съобщи, че над 100 съдилища в страната нямат пари за издръжка и са заплашени от фалит.

„През април Висшият съдебен съвет поиска от кабинета "Орешарски" още 19 милиона лева за издръжка, но парите не са отпуснати. Ние в момента правим корекции на различни органи на съдебната власт, като който няма, намираме начин в рамките на нашия общ бюджет да му дадем, ако има, а като няма, каквото може - чака. И в момента чакат обезщетения пенсионирани магистрати и съдебни служители, чакат вещи лица, чакат парите си съдебни заседатели, които ние не сме в състояние да им осигурим, защото ги нямаме, а не защото не искаме“, коментира Кожарев пред БНР.

Експертът съобщи също, че е проведена среща с новия финансов министър. В момента се изготвят нови разчети, за да се прецени откъде да се намерят средства, за да се извърши корекция.

„Според мен, такава корекция ще се извърши, но не в рамките на тия искани 19 милиона лева, а по-малко, но всяка глътка въздух е ценна. Въпреки финансовите трудности до затваряне на съдебни палати няма да се стигне“, каза още Михаил Кожарев.

 

#Висшия съдебен съвет #Михаил Кожарев #Кожарев #съдилища #бюджет #издръжка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"