Азнавур към джихадистите: Око за око, зъб за зъб!

Азнавур към джихадистите: Око за око, зъб за зъб!
Преди година певецът-дипломат шокира арменската общност с изявлението си пред швейцарския канал RTS, че не се интересува от думата "геноцид"
A A+ A++ A

Световно известният френски естраден певец от арменски произход Шарл Азнавур призова французите да окажат помощ на преследваните в Близкия изток християнски общности и кюрди.

Идеята на певеца е бегълците, застрашени от новосъздадената "Ислямска държава" в Сирия и Ирак да бъдат приютявани във френски села. Това по думите му би помогнало те да бъдат възродени от демографска гледна точка.

"Разтревожен съм за тази общност, която е заплашена от изтребване", сподели 90-годишният певец, който живее от 1976 г. в Женева, а от 2009 г. е посланик на Армения в Швейцария и постоянен представител на Ереван в ООН и ЮНЕСКО.

"Помогнете им. Приютете ги при вас. Помогнете им да намерят подслон някъде, намерете им жилище", апелира Азнавур.

"Тези села имат нужда да се възродят, кметствата и пощите все още съществуват, но черквите са празни. Така не може да се живее, това е егоистично. Трябва да се направи нещо", призовава Шарл Азнавур.

Запитан какво да бъде отношението към "Ислямска държава", певецът е категоричен: "Няма място за преговори с онези, които колят хора. Трябва да се действа като тях, те колят и ние ще колим. Око за око, зъб за зъб!".

 

#кюрди #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »