Ураганът "Мари" достигна максималната 5-та степен на опасност

Ураганът "Мари"  достигна максималната 5-та степен на опасност
A A+ A++ A

Метеорологичните служби предупредиха за силни валежи и свлачища, които могат да възникнат в Мексико с приближаването на урагана "Мари", чиито епицентър е в района на тихоокеанското крайбрежие на страната.

Циклонът, който достигна максималната 5-та степен на опасност по скалата Сафир-Симпсън, може да донесе проливни дъждове и мощни пориви на вятъра, отбелязват световните агенции.

Сега "Мари" е на 335 км югозападно от остров Исла Сокоро (западния щат Колима) и бавно се придвижва в посока северозапад. Скоростта на вятъра е 72 м в секунда с пориви до 87 м в секунда.

Властите предупредиха, че ураганът ще предизвика дъждове в западната и централната част на Мексико, може да има и наводнения. На населението се препоръчва да вземе превантивни мерки и да следва указанията на службата за гражданска защита.

Капитаните на плавателни съдове са предупредени, че трябва да вземат специални мерки, ако плават в района на урагана. Според информация на метеоролози вълните в редица зони достигат 3-4 метра.

Няколко пристанища на тихоокеанското крайбрежие на Мексико са затворени заради урагана "Мари". По информация на спасителните служби, заради лошото време е потънал риболовен кораб, на борда на който е имало седем души. Четирима от тях са били спасени от военноморския флот на Мексико, трима души са в неизвестност.

#ураган #Мари #Мексико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"