Край на безплатните чадъри и шезлонги по Беломорието

Край на безплатните чадъри и шезлонги по Беломорието
Безплатните гръцки плажове вече въвеждат такси за българските туристи. Снимка: rodopi24.blogspot.com
A A+ A++ A

Безплатните гръцки плажове вече въвеждат такси за българските туристи. Доскоро всеки можеше да ползва чадър и шезлонг, ако си поръча нещо от бара.

От няколко дни собствениците на барове на най-близките плажове за пътуващите през прохода Маказа, изискват минимална консумация от 10 евро за чадър и три шезлонга.

Преди поръчката на едно кафе за 3 евро беше достатъчна, за да седиш на сянка през целия ден. Българските туристи обаче масово отказвали дори минимална консумация.

Вече е забранено и вкарването на хладилни чанти. В много случаи българите си носят храна и напитки и малко след като се настанят, опъват софри. Вече дори има случаи, когато български туристи са извеждани принудително от плажа.

Нашенците обаче се дразнят, че местните гърци използват свободно чадърите, без да си поръчват нищо, а сервитьорите обясняват, че те са постоянни клиенти и за тях се прави изключение.

У нас се плаща по около 20 лева само за чадър и шезлонг, докато в Гърция за същите пари ти сервират и кафе, коментират в Кърджали.

#клиенти #плажове #Кърджали #Гърция #шезлонг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"