Над 100 ранени след труса в Калифорния

Над 100 ранени след труса в Калифорния
Над 100 души са ранени в земетресението с магнитуд 6 по Рихтер, което разтърси района на Сан Франциско. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Над 100 души са ранени в земетресението с магнитуд 6 по Рихтер, което разтърси района на Сан Франциско в щата Калифорния. Трима от ранените са в тежко състояние.

Това е най-силното земетресение в района за последния четвърт век. Губернаторът на щата Калифорния обяви извънредно положение, след като бяха нанесени щети на много сгради, сред които и исторически.

Земетресението е било последвано от 30 вторични труса с магнитуд 3,6.

Според геолозите, в следващите 7 дни се очакват няколко силни земетресения. Трима от пострадалите при труса са в критично състояние, сред тях е и 13-годишно дете, което пострадало, когато срутила се камина и комин падат върху него. Към момента няма информация за жертв, съобщава кореспондентът на “Нова телевизия”, Ясен Дараков.

Между 5 и 10% е шансът земетресение със сила 6.0 по Рихтер да бъде предшественик на по-силен трус. Има 99% шанс, че северната част на Калифорния ще бъде ударена от земетерсение с магнитуд от 6.7 по Рихтер в следващите 30 години, смятат геолози.

#Губернаторът #Калифорния #земетресение #геолози #Ясен Дараков #щети #Калифорния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »