Държавата е абдикирала от културата, смята културният министър

Държавата е абдикирала от културата, смята културният министър
Той коментира, че се намира в тъжна и унизителна ситуация да гледа колегите си, в която и да било културна сфера, и да им казва - „съжалявам, че няма пари”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Проблемът в културата не е в нейното качество. Проблемът е, че от години, от десетилетия дори държавата е абдикирала от българската култура”. Това обяви служебният министър на културата Мартин Иванов в ефира на Нова телевизия.

Според него трябва да има целенасочена кампания за популяризиране и подкрепа на културата ни. „Не обичаме да казваме, че сме малък народ, но в същото време се притесняваме да покажем на света какво имаме. А ние имаме много”, каза министърът.

Той коментира, че се намира в тъжна и унизителна ситуация да гледа колегите си, в която и да било културна сфера, и да им казва - „съжалявам, че няма пари”.

„На Шипка няма тоалетна, ВиК инсталацията е на 50 години. Подобно е положението на Петрова нива, Ларгото, домът на Христо Смирненски”, заяви Иванов.

Той коментира и окаяното състояние на разкопките в центъра на София, които се рушат от дъждовете и подпочвените води.

„Решението на големия проблем е изпълнението на големия проект. Проблемът с поръчките за Ларгото са, че те са били обжалвани и трите години. В момента се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията”, посочи той.

Служебният министър обяви, че не знае кога ще има отговор и изрази съмнения, че преди края на есента ще има решение.

По думите му временното решение е да бъдат изградени системи за отводняване и да бъдат заменени полиетиленовите покрития.

 

#държава #българска #култура #Мартин Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"