Задържаха кмета на Куклен

Задържаха кмета на Куклен
A A+ A++ A

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов е задържан при операция на ДАНС. Повдигнато му е обвинение във връзка с обществена поръчка за доставка на храни на детска градина в града и дзомашния патронаж в града, съобщи Нова ТВ.

Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10 юни е приел от Надежда Минчева дар 1 200 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от комисията за обществената поръчка за адоставка на храни.

Престъплението е с правна квалификация по чл. 304б, ал.1 от Н.  Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършването му е лишаване от свобода до 6 години.

Разследването е в активна фаза. Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.

Бившият кмет на Куклен Димитър Сотиров също е "клиент" на прокуратурата, припомнят от Нова - срещу него и заместника му има няколко обвинения. Сотиров не е спазил процедурата за възлагане на обществена поръчка, не е осигурил извършването на строително-монтажните работи от строител, вписан в централния професионален регистър и не е извършил необходимото за уреждане на взаимоотношенията между участниците в строителството с писмени договори.

#Куклен #кмет #задържан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници