Всички задържани по казуса КТБ са на свобода

Всички задържани по казуса КТБ са на свобода
Съдът посочи, че няма опасност Димова и Кючукова да повлияят на свидетели или да укрият доказателства, защото от 14 август са с прекратени трудови правоотношения към КТБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд пусна главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова на свобода срещу подписка.

В ареста не остана нито един от първоначално задържаните по случая КТБ до момента, след като зам.-главният счетоводител Борислава Кючукова от днес е с по-лека мярка.

Съдът посочи, че няма опасност Димова и Кючукова да повлияят на свидетели или да укрият доказателства, защото от 14 август са с прекратени трудови правоотношения към КТБ.

Задържани по казуса КТБ бяха четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която вече е пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка", Орлин Русев, който още през юли бе пуснат под гаранция от 10 000 лева, Мария Димова, която първо бе пусната под домашен арест, а от днес и с подписка и зам.-главният счетоводител Борислава Кючукова.

Софийски градски съд прецени, че е разколебано обоснованото предположение за вината на счетоводителите.

Адвокатите цитираха междинния доклад на квесторите на КТБ, в който се казва, че въпросните 206 млн. лв., заради които има обвинения, не са липса от касата, а задължения на фирма към КТБ.

Според адвокат Христо Ботев докладът на БНБ, който казва, че няма липса в касата на първо място разколебал обвинението.

Прокуратурата е категорична, че ще протестира решението на съда. 

 

#Свобода #КТБ #казус #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"