"Зелената енергия" все още е недостъпна за домакинствата

"Зелената енергия" все още е недостъпна за домакинствата
Снимка: greentech-bg.net
A A+ A++ A

В четвъртък на борда на кораба на "Грийнпийс" Rainbow Warrior бяха представени възможностите за използване на ВЕИ инсталации за домакинства и общини. Форумът "Зелена енергия за моя дом, бизнес и община" събра представители на общини, ВЕИ асоциации, неправителствени организации.

"Страната ни има огромен неизползван потенциал - слънце, вятър, биомаса, геотермална енергия. Но този потенциал все още не достъпен за хората. Развитието на ВЕИ-сектора в страната ни трябва да продължи в посока малки децентрализирани ВЕИ мощности (до 30 кВ), които да се въвеждат на ниво домакинство и община. Необходими са административни и законови промени, които да намалят бюрократичното бреме пред инсталирането на такива мощности." - коментира Теодора Стоянова от "Гриийнпийс" - България.

Участниците в срещата се обединиха около идеята, че децентрализираното производство на енергия от възобновяеми енергийни източници представлява приложима и достъпна алтернатива, която ще позволи на малките консуматори на енергия (домакинства, ферми, общински сгради) да произвеждат чиста енергия и да увеличат енергийната си независимост.

#ВЕИ #зелена енергия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"