Велчев: Има корупция в прокуратурата!

Велчев: Има корупция в прокуратурата!
„Да, корупция в прокуратурата има. И вие сте свидетели, че не повече от два-три пъти годишно, но всяка година, има дела срещу прокурори”, заяви Велчев. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Главният прокурор на България Борис Велчев призна, че има корупция в българското обвинение.

Велчев коментира доклада на Държавния департамент на САЩ, според който прокуратурата в България продължава да бъде една от най-корумпираните институции в страната, предаде Дарик.

„Да, корупция в прокуратурата има. И вие сте свидетели, че не повече от два-три пъти годишно, но всяка година, има дела срещу прокурори“, изтъкна той.

Относно предложението на Форума на съдилищата Висшият съдебен съвет да не е постоянен, Борис Велчев обясни, че такъв орган е нужен и представлява едно завоевание, което трябва да се запази.

Главният прокурор потвърди, че в държавното обвинение е получен сигнал от здравния министър Стефан Константинов относно високите цени на лекарствата.

Преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет Велчев коментира, че прокуратурата работи по сигнала, макар че преди седмица категорично каза, че не е работа на обвинението да се занимава с подобни проблеми. Те трябвало да бъдат решавани от съответните контролни органи.

#Борис Велчев #главен прокурор #прокуратура #България #корупция #Държавния департамент на САЩ #Висшия съдебен съвет #Стефан Константинов #здравен министър #лекарства #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »