Най-голямата екосанкция за юли е наложена от РИОСВ-Бургас

Най-голямата екосанкция за юли е наложена от РИОСВ-Бургас
Най-голямата екосанкция за юли е наложена от РИОСВ-Бургас за 50 189 лв./месечно. Снимка: www.balchik.bg
A A+ A++ A

Най-голямата екосанкция за юли е наложена от РИОСВ-Бургас за 50 189 лв./месечно за период от шест месеца на „Вики инвест 1“ ЕООД, гр. Пловдив за заустване на непречистени отпадъчни води от ПСОВ „Елените“, без издадено разрешително и неспазване на нормите.

За месец юли от експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) са извършени 2211 проверки на 2011 обекти. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 977 предписания. Съставени са 82 акта, от които 12 са за констатирано неизпълнение на дадени предписания. 71 са издадените наказателни постановления на обща стойност 265 450 лв. За констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми и/или при неспазване на емисионните норми и ограничения са наложени 27 санкции за общо 253 737 лв.

За неупражнен контрол, допуснато замърсяване на площи и образуване на нерегламентирани сметища, регионалните инспекции в Русе, Монтана и Шумен са санкционирали кметовете на община Борово с 10 000 лв., на община Лом - с 1400 лв., с 3 000 лв. на община Нови пазар и на заместник- кмета на община Монтана - с 1400 лв. За установени нарушения при експлоатацията на депото за неопасни отпадъци, община Трън е санкционирана със 7 000 лв.от РИОСВ Перник.

#РИОСВ-Бургас #РИОСВ #Русе #Монтана #Шумен #Борово #Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »