Ирена Кръстева нямала данъчни задължения

Ирена Кръстева нямала данъчни задължения
A A+ A++ A

Ирена Кръстева изпрати писмо до "всички информационни агенции", в което категорично отрича информациите за данъчни задължения, свързани с нея.

"Във връзка с поредните публикации, че аз, семейството ми и фирмите, на които съм управител, имат някакви данъчни задължения, заявявам категорично, че това не отговаря на истината", пише Кръстева. По думите й тя и семейството й нямат задължения, за което има издадено удостоверение от НАП с изх. № 220201400126333 от 14 май 2014 г.

"По отношение на фирмите, на които съм управител, също имам издадено удостоверение от НАП с изх. № 220201400150688/05.06.2014г., в което е посочено изрично, че нямат задължения", допълва тя. Удостоверението било издадено след направената ревизия на фирмите и доказва, че всички задължения по преизчислените данъчни основи са платени.

Вчера заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че семейството на Делян Пеевски е внесло около 300 000 лева данъци след преизчисление на задълженията. Въпросната сума е установена по време на проверката, която тече срещу семейството на депутата от ДПС.

„Около 300 000 лв. са внесени в хазната от преизчислени данъчни задължения от фирмите на семейството на Пеевски в резултат на извършваните проверки“, каза Сарафов днес. Той обясни, че това е междинен резултат и че проверката продължава.

Проверката на прокуратурата започна след сигнал за организирана престъпна група, който „Протестна мрежа“ внесе срещу Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Още в края на юни главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Националната агенция по приходите е установила данъчни задължения на Ирена Кръстева и на Делян Пеевски. Тогава обаче обвинител номер 1 отказа да уточни сумата. Преди дни в някои медии изтече информация, че става въпрос за 300 000 лева. Тогава Ирена Кръстева излезе с открито писмо, в което я отрече.

#опровержение #данъци #НАП #задължения #Ирена Кръстева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"