Нови протести в Мисури, полицаи убиха втори чернокож

Нови протести в Мисури, полицаи убиха втори чернокож
Снимка: Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Полицаи от американския град Сейнт Луис, щата Мисури, застреляха още един чернокож младеж, който тичал  към тях с нож, съобщава британският вестник "Телеграф".

Втората жертва, която  е на около 30-годишна възраст, е добре позната заради проблеми с психиката.

Сам Дотсън, началник на полицията в Сейнт Луис, пояснява, че служителите на реда са се отзовали на обаждане и на мястото са открили видимо развълнуван мъж, въоръжен с нож, който е изкрещял "Убийте ме сега", след което се е затичал към тях.  Дотсън пояснява, че полицаите са се изплашили за безопасността и са открили огън срещу нарушителя, който по-късно е починал от раните си. Смята се, че мъжът е откраднал две бутилки сода от близкия магазин.

Мястото се намира само на няколко километра от Фъргюсън, където убийството на 18-годишния чернокож Майкъл Браун предизвика протести и безредици. Полицай Дарън Уилсън да застреля на 9 август Майкъл Браун, защото тийнейджърът бил основният заподозрян за обир на магазин. Полицията обяви името на Уилсън след остри критики от страна на местните жители, че властите укриват самоличността на полицая, който е участвал в инцидента.

Губернаторът на американския щат Мисури Джей Никсън обяви извънредно положение и комендантски час от полунощ до 5 ч сутринта местно време в предградието на град Сейнт Луис. 

Във вторник бурните протести се подновиха заради убийството на втория младеж. Полицията е арестувала за последното денонощие най-малко 57 души.

#Мисури #протести #размирици #Фъргюсън #Сейнт Луис #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"