Над 500 души протестират за отваряне на КТБ

Над 500 души протестират за отваряне на КТБ
Граждани със средства, замразени в КТБ, организират пореден протест. Снимка: bnews.bg
A A+ A++ A

Над 500 души - служители в КТБ и  вложители, се събраха пред сградата на БНБ на пореден протест с настояване за незабавно отваряне на Корпоративна търговска банка и за нейното оздравяване.

Събралите се хора настояха да им се даде възможност да получат парите си в най-кратки срокове. Те изразиха недоверие към централната банка и допуснаха възможността политици от най-виск ранг да имат интерес от затварянето на банката. Протестиращите скандираха: "Отворете КТБ", "Мафия", "Искров, на кого си продаде съвестта?", "Дайте път на можещите", "Отворете банките", "Стоп на кражбата!".

Възрастен мъж сподели, че управитеялт на БНБ Иван Искров е за затвора, защото е допуснал това положение.

Представителите на Инициативния комитет за отварянето на трезора Борис Михайлов и Росен Йорданов заявиха, че финансовата стабилност в страната е в окаяно състояние и бездействието на БНБ спрямо КТБ ще рефлектира върху всички вложители у нас.

Божидар Томалевски, който също беше на площада пред БНБ, каза, че представлява интересите на близо 140 вложители, които живеят извън пределите на България. Според него единственият път, който може да помогне е само улицата.

Близо 5000 души вече членуват в една от "Фейсбук" групите, които настояват КТБ да бъде отворена незабавно. Началото на днешния протест е определено за 17:30 часа.

След решение на управителния й съвет в петък БНБ реши да разреши частична дейност на КТБ, свързана с погасяването на взети от нея кредити.

 

#протести #отваряне #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"