Комитет за защита на банковата стабилност ще търси решения за КТБ

Комитет за защита на банковата стабилност ще търси решения за КТБ
Проведе се учредителна сбирка на Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Комитетът за защита на банковата и финансовата стабилност ще търси решения за проблемите на КТБ. Организацията ще помага на Експертната консултативна комисия при синдикатите и работодателите в мерките за стабилизирането на банката".

Това заяви Радка Петрова, която бе водещ на учредителното събрание. То се проведе в сградата на КТ "Подкрепа".

Според Петрова данните до този момент сочат, че КТБ не е фалирала и може да бъде оздравена. Над 421 писма от различни клиенти е получил комитетът до момента, а сред тези, които го подкрепят са скулпторът Вежди Рашидов и актрисата Цветана Манева.

На учредяването присъстваха представители на синдикатите и на Експертния комитет, който предложи Меморандум със спешни мерки за оздравяване и отваряне на КТБ.

"КТБ предизвиква сблъсък на различни интереси", заяви финансистът Стоян Александров. По думите му в банката се събират вижданията на 100% защитените от закона вложители, инвеститорите, собствениците на КТБ, на кредиторите, на самата банка, както и на тези, които искат да съборят банковата система у нас и валутния борд. Финансистът подчерта, че е абсолютна лъжа това, че 3 млрд. лв. са изнесени от КТБ.

#комитет #защита #банкова #стабилност #търси #решения #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"