Папа Франциск предрече смъртта си

Папа Франциск предрече смъртта си
Експерт по Ватикана прогнозира, че папата може и да се оттегли от поста си след време, когато се почувства слаб. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Папа Франциск проговори публично за своята смърт.

"Зная, че ми е останало малко време да живея. Две или три години, след което ще се озова в Божия дом", заяви папата пред журналисти.

"Размишлявам за греховете си, за грешките си, старая се да се предпазвам от горделивост, защото дните ми са преброени", цитира индийският вестник "Хиндустан таймс" думите на Светия отец.

„Мисля, че папа Франциск няма да има никакво желание да продължи да управлява църквата в деня, в който се почувства твърде стар физически и без сила, за да следи всички проблеми и за да взема всички решения. Мисля, че на около 85-годишна възраст той самият ще си постави въпроси около това какво е състоянието на силите му. И ако то му позволява да продължи напред, той ще продължи. Ако обаче не му позволява, той ще се оттегли по същия начин, както направи и Рацингер“. Това казва в интервю за „Фокус“ Марко Полити, който е един от най-известните експерти по Ватикана не само в Италия, а и в света.

„Можем да кажем, че вече е започнала една революция. Все още не знаем какъв ще бъде изходът. Папа Франциск започна да работи конкретно за подобряване на Ватиканската банка. Създаде и оперативни комисии и комитети – например тази против пране на пари“, казва още Полити.

По думите му, „съществуват много подземни критични гласове. Много критики и агресивни гласове има и по сайтовете в интернет. Освен това има и много премълчавания, а това е начин да се саботират новостите на папа Франциск Наблюдава се и огромна пасивност по икономическите теми – папата припомня, че сегашната международна икономическа система води до увеличаване на бездната между богати и бедни.

#Франциск #интернет #Ватиканската банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници