Повече от 4 хил. емигранти търсят убежище в Сърбия

Повече от 4 хил. емигранти търсят убежище в Сърбия
Повече от 4000 имигранти от африканските и азиатските държави търсят убежище в Сърбия. Снимка: Венцислав Жеков
A A+ A++ A

Повече от 4000 имигранти от африканските и азиатските държави търсят убежище в Сърбия, а крайната им цел е Западна Европа, съобщи сръбската държавна телевизия.

Заместник държавният омбудсман Милош Янкович посочи, че страните от Западна Европа са изправени пред голям приток на имигранти от Афганистан, Пакистан, Сомалия, Сирия и Египет и че много от тях минават точно през Сърбия. "Става дума за около 15 хил. души, които миналата година са минали през територията на Сърбия", каза Янкович и посочи още, че около 5000 души са поискали убежище в Сърбия. Само през първата половина на тази година повече от 4000 имигранти от азиатски и африкански държави са поискали убежище в Сърбия, но тяхната крайна цел са страните от Западна Европа, добави той.

Поради многото нередности в работата на полицията и Комисариата за бежанците и миграцията омбудсманът е изпратил 29 препоръки, за да не изпраща полицията хора без документи и доказателства за законно пребиваване в Сърбия към центровете за убежища, преди да са извършени всички необходими процедури за идентификация.

#Сърбия #имигранти #омбудсманът #Западна Европа #убежище #идентификация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници