Близнашки с 20 съветници

Близнашки с 20 съветници
Все още не са ясни имената и на половината експерти, които ще дават идеи на министър-председателя Георги Близнашки. Снимка: www.eufunds.bg
A A+ A++ A

На десетия ден от двумесечния живот на служебното правителство все още не са ясни имената и на половината експерти, които ще дават идеи на министър-председателя Георги Близнашки, съобщава в "Труд".
Досега е потвърдено, че в кабинета на премиера влизат медийният съветник Веселин Нинов, експертът по изборите Емилия Друмева, тенисистката Мануела Малеева и философът и богослов проф. Калин Янакиев. Той ще дава идеи на служебния премиер в областта на образованието и религията.

От администрацията на Министерския съвет се надяват до края на седмицата екипът от съветници да бъде сформиран и назначен

Според нормативната уредба съветниците на премиера може да бъдат назначавани на трудови договори, може да получават и граждански договори.

Възможно е да им се плащат и хонорари за конкретно свършена работа, поясниха експерти от МС. Размерът на тяхното възнаграждение трудно излиза на показ, защото администрацията на МС често отказва конкретика с мотив, че това са "лични данни".

 

#Георги Близнашки #Министерския съвет #МС #договори #Калин Янакиев #Веселин Нинов #Емилия Друмева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »