Бунт в специализираната администрация на прокуратурата

Бунт в специализираната администрация на прокуратурата
Служители от специализираната администрация на прокуратурата са поискали от Върховния административен съд да отмени решение на ВСС. Снимка: spravedlivostrpg.com
A A+ A++ A

Служители от специализираната администрация на прокуратурата са поискали от Върховния административен съд да отмени решение на ВСС от 3 юли, с което е утвърдена нова структура в 62 прокуратури в страната. Решението на съвета е взето по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, пише в жалбите.

Според служителите, ВСС в пълно нарушение на правилата е пуснал реформата, без да са изготвени задължителните по закон длъжностни характеристики. Това пък станало повод за безпрецедентен натиск над съдебните служители да приемат нови и по-ниско платени длъжности. По тази причина в жалбата се иска съдът да спре изпълнението на оспореното решение. От решението на ВАС зависи съдбата на над 400 съдебни служители в цялата страна.

От досегашната структурата на специализираната администрация отпадат длъжностите главен специалист, старши специалист, младши специалист, завеждащ служба, както и други. В специализираните структури остават само съдебни деловодители, но служителите са категорични - вършат същото като преди, само че срещу по-ниски заплати. По този повод вече има заведени трудови дела.

 

#Сотир Цацаров #ВСС #заплати #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"