Прекратиха производството по аферата „Ало, Ваньо“

Прекратиха производството по аферата „Ало, Ваньо“
Софийската градска прокуратура е прекратила наказателното производство срещу неизвестен извършител за изтеклите телефонни разговори между Бойко Борисов Ваньо Танов. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура е прекратила наказателното производство срещу неизвестен извършител за изтеклите телефонни разговори между бившият премиер Бойко Борисов и началникът на митниците Ваньо Танов, съобщава в. „Труд”.

Скандалът, станал известен като „Ало, Ваньо”, гръмна в средата на мандата на управлението на Бойко Борисов и бе по повод проверка на митниците в пивоварна „Леденика”, собственост на покойния вече бизнесмен Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата.

От изтеклите телефонни разговори ставаха ясни различни практики на управляващите за спиране на митнически проверки заради поети обещания от страна на Борисов към тогавашния президент Първанов, кадрувания в митниците и прочие.

Прекратяването на проверката на прокуратурата за изнасянето на записите от ДАНС е станало в края на юли месец преди назначаването на служебното правителство и последвалото връщане на Танов за шеф на митниците.

#Ваньо Танов #Бойко Борисов #Леденика #Ало #Ваньо #Мишо Бирата #Михаил Михов #ДАНС #Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »