Обиден надпис на плажа в Якоруда

Обиден надпис на плажа в Якоруда
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обиден надпис срещу местното население е поставен на обществено място в град Якоруда, предаде БГНЕС.

Зад всеки душ на минералния плаж е окачена табела, която гласи: "ЕИ помаци! Всички душове се пускат с ръчката надолу, а се спират с ръчката на горе!"

Явно надписът, който е с няколко правописни грешки, се цели в българомохамеданите, които са над 95 на сто от местното население в община Якоруда. А дали от полската работа им остава време за плаж, е друг въпрос, коментира агенцията.

Басейнът, освен място за отмора, е и място за подготовка на децата — плувци от град Якоруда. Сред тях има също българомохамедани. Дори има група и от съседното село Юруково, чието население е изцяло с такова вероизповедание. Град Якоруда, в който християнското население преобладава, е пример за етническа толерантност. Така че присъствието на този надпис е най-малкото неуместно.

Иначе плажът е сравнително малко посещаван, дори и през почивните дни, въпреки че е единствен в района.

Любопитното е, че жената, грижеща се за чистотата и по неволя сервитьорка, е българомохамеданка. Това личи по дрехите й, облечена е в традиционното за района облекло.

От тонколоните на заведението край басейна се лее поп фолк и рап, толкова силно, че все едно си на морето. А благодарение на стряскащия надпис, всеки вземащ душ преди и след излизане от басейна, гледа да го пусне и спре според указанието, за да не го помислят за неук помак.

Източник: БГНЕС

#българомохамедани #Якоруда #плаж #надпис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"