Скиори „благодариха“ на Цеко Минев за „великолепния ски сезон“

Скиори „благодариха“ на Цеко Минев за „великолепния ски сезон“
Новият Закон за горите ще навреди на природата изключително много, смятат протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданската група „За Витоша“ „благодари за великолепния ски сезон“ на председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев на протест пред сградата на Министерството на спорта.

Цеко Минев е собственик на фирма „Витоша ски“, която притежава ски съоръженията на пистите на Витоша. Заради отказа му да ги открие ски сезонът беше провален, припомня БГНЕС.

Като повод за отказа от „Витоша ски“ изтъкнаха изискването на новия Закон за горите всеки лифт и влек да се експлоатира само след учреден сервитут. Фирмата не могла да кандидатства за сервитут заради липсата на одобрен подробен устройствен план.

От държавата все пак заявиха, че такъв проблем не съществува, но въпреки това „Витоша ски“ не пожела да открие лифтовете и пистите в планината.

Блиц акцията пред спортното ведомство в четвъртък се проведе под надслов „Да благодарим от сърце за великолепния ски сезон на Витоша!“ и беше насочена срещу редица български институции.

Освен заради ски сезона любителите на зимните спортове протестираха срещу „мегаломана“ Цеко Минев. Според тях Законът за горите е бил променен в полза на „Витоша ски“, така че земите на най-стария природен парк на Балканите - „Витоша“, могат да бъдат законно застроени без промяна на предназначението им.

#Цеко Минев #Витоша #Витоша ски #ски сезон #Закон за горите #природен парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"